Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μικρούλες...

Αυτό τον όρο χρησιμοποιεί ο κόσμος για τις 16χρονες κοπέλες που τα έχουν με 25άρηδες. Τους τελευταίους δύο μήνες παρακολουθώ ένα ζευγάρι με αυτή τη διαφορά ηλικίας. Δεν είμαι από αυτούς που φρικάρουν στη θέαση μιας τέτοιας σχέσης, αλλά είμαι πραγματικά περίεργη για το τι θέλει ένας 25άρης από ένα 16χρονο και το αντίθετο. Από την σύντομη "μελέτη" του ζευγαριού αυτού  κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα.

Οι περισσότεροι 25άρηδες στις μέρες μας δεν θέλουν πολλές ευθύνες. Μια αρκετά μικρότερη κοπέλα σίγουρα δεν θα ζητήσει γάμους και παιδιά στο άμεσο μέλλον.,ούτε δαχτυλίδια αρραβώνων και δείπνο με τα πεθερικά! Επίσης, δεν έχει αρκετές οικονομικές απαιτήσεις. Θα βγουν νωρίς το απόγευμα και στις 10 το πολύ 11 θα πρέπει να είναι πίσω. Οπότε, το πολύ να πάνε για ένα καφέ ή ένα παγωτό. Δεν θα ζητήσει βραδινές εξόδους. Αυτό βέβαια μπορεί να εξυπηρετεί και στο να βλέπει τους φίλους του χωρίς γκρίνιες (πράγμα στο οποίο συμβάλλει και ο περιορισμένος χρόνος της κοπέλας λόγω μαθημάτων). Και δεν θα μπορέσει να πάει διακοπές το καλοκαίρι (πάλι μένει χρόνος για την ανδροπαρέα!) Επιπλέον, δε θα ζητήσει ακριβά δώρα σε επετείους και γενέθλια, καθώς μπορεί να συμβιβαστεί και με ένα λούτρινο.  Η ανήλικη κοπέλα δεν έχει μεγάλη εμπειρία από τη ζωή, συνεπώς ο "έμπειρος άντρας" μπορεί να το παίζει άνετα δάσκαλος και ξερόλας. Μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας δεν γοητεύεται εύκολα από τέτοιες συμπεριφορές. Ίσως, να τους κομπλάρουν και οι συνομίληκες, επειδή οι γυναίκες σήμερα τείνουν να είναι πιο δυναμικές από τους άντρες. Τέλος, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το 16χρονο, το οποίο δεν έχει πλάσει ακόμα χαρακτήρα και κρίση.
Από την άλλη, οι... μικρούλες θαμπώνονται από την εμπειρία και την φαινομενική ωριμότητα του μεγαλύτερου άντρα (η απομυθοποίηση δυστυχώς έρχεται πολύ αργότερα). Νιώθουν ασφάλεια και πιστεύουν πως δίπλα του θα γνωρίσουν τον κόσμο. Για αυτές είναι ένας δάσκαλος που τις προσέχει και τις φροντίζει. Συνήθως, ο μεγαλύτερος έχει ολοκληρωμένες σχέσεις, οπότε δεν πιέζει πολύ για αυτή την πολυσυζητημένη πρώτη φορά, σε αντίθεση με τα αγόρια της ηλικίας τους που πιέζουν πιο πολύ από περιέργεια να ζήσουν καινούριες εμπειρίες. Έχει την υπομονή να περιμένει. Τα κορίτσια πιστεύουν -αφελώς- πως μια τέτοια σχέση μπορεί να τους προσφέρει πολλά.
Όπως ξαναείπα δεν κατακρίνω τέτοιου είδους σχέσεις. Ωστόσο, πλέον πιστεύω πως κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Καλό είναι το κάθε πράγμα να έρχεται στον καιρό του και με τη σωστή σειρά. Στα 15 με 16 είναι προτιμότερη η συναναστροφή με συνομίληκους που όντας στην εφηβεία νιώθουν όπως εσύ και βλέπουν τον κόσμο με τα ίδια μάτια!! Έχουν τα ίδια ενδιαφέρονται και κοινά θέματα για συζήτηση. Έχουν τα ίδια προβλήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου