Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αν...


Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή σας Αν δεν είχατε πάρει κάποιες αποφάσεις; Αν είχατε πάρει πίσω λόγια που είχατε πει, δεν θα χαλούσε μια σχέση/φιλία... Αν δεν είχατε πάει σε εκείνο το πάρτυ που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας... Αν δεν είχατε πάει από εκείνο το δρόμο, δεν θα βλέπατε αυτό που σας σημάδεψε... Αν δεν είχατε πιστέψει τους λάθος ανθρώπους και δεν πληγωνόσασταν... 




Ένας καθηγητής μου στο λύκειο (εκτός από το γεγονός ότι ήταν χαζεμένος) πίστευε ότι όλα είναι θέμα χωροχρόνου. Κάποιες δυνάμεις συντελλούν στο να βρεθούμε με κάποια άτομα, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο μέρος, κάτω από ορισμένες συνθήκες. 
Οι συνθήκες!! Αυτές παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο. Χρειάζονται ορισμένες συνθήκες για να δημιουργηθούν και να ωριμάσουν ορισμένες καταστάσεις. 
Και αν το αποτέλεσμα δεν μας αρέσει? Μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να πάρουμε την άλλη επιλογή? Όχι! Αλλά ακόμα κι αν γινόταν πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως εκείνη θα ήταν η σωστη? Θα μας έκανε ευτυχισμένους? 
Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε!!
(Εκτός αν πρόκειται για ταινία του Παπακαλιάτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου