Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Insecurity, fear and anxiety....

Το αλατοπίπερο σε μια σχέση είναι η ζήλια. Είναι εκείνη η μικρή σουβλιά που νιώθεις για οποιοδήποτε θηλυκό κεντρίζει την προσοχή του. Εκείνη η σουβλιά που ένιωσες όταν είδες την ματιά που έριξε στην κοπέλα που κάθεται δίπλα ή όταν αναφέρθηκε σε κάποια πρώην!
Είναι καλό να υπάρχει- σε μικρό βαθμό- γιατί σε κάνει να συνειδητοποιείς πως ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου είναι δικός σου... αλλά όχι δεδομένος! 
Τί γίνεται όμως για τις περιπτώσεις που εκείνη ξεπερνάει τα όρια? Γιατί όπως λέει και το ρητό "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά"!
Κάπου εκεί ξεκινάει το catfight! Γιατί η ζήλια είναι ένα αίσθημα που καλλιεργείται! Σημάδια και ενδείξεις την επιδεινώνουν. Μπορεί είτε να βελτιωθεί, είτε να χειροτερέψει. Πάντα έχουν και οι δύο μερίδιο ευθύνης για την πορεία της. Επιβάλλεται επιμονή και προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Όταν θες κάποιον πραγματικά... κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να του διαψεύσεις όλες τις δεύτερες σκέψεις... όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Σε μια υγιή σχέση δεν χωράνε αμφιβολίες...
...δεν χωράνε τρίτα πρόσωπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου