Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Blue Valentine

Δεν έχω δει πιο ρεαλιστική αισθηματική ταινία από το Blue Valentine. Παρόλο που η αίσθηση που μου άφησε στο τέλος ήταν μια απογοήτευση, μ' άρεσε που κινήθηκε στα πλάισια του δραματικού. Δεν υπήρχε το ροζ συννεφάκι που υπάρχει στις περισσότερες αμερικανιές! Ο πρωταγωνιστής (Ryan Gosling) τρελά ερωτευμένος με την πρωταγωνίστρια (Michele Williams) ανέχεται τα πάντα από αυτήν. Σε όλη την ταινία περίμενα να δω έναν καλό λόγο για να της αξίζει ένας τέτοιος άντρας. Τελικά, όχι απλώς δεν τον είδα, αλλά τον χώρισε κι όλας, ενώ αυτός παρακαλούσε να μην χαλάσουν την οικογένειά τους! Μια οικογένεια που ήθελε τόσο πολύ και ας μην του ανήκαν ουσιαστικά ούτε η γυναίκα ούτε το παιδί.
Ο έρωτας κάνει τους ανθρώπους θύματα. Αυτή η ταινία το αποτύπωσε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο! Η υπομονή του ερωτευμένου-πρωταγωνιστή ήταν ανεξάντλητη! Διεκδίκησε μέχρι τελικής πτώσεως! Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί όλο αυτό! Πως συχγωρούμε ανθρώπους που μας κάνουν κακό?! Γιατί θέλουμε να ζούμε μαζί τους, χωρίς να έχουν κάτι να μας προσφέρουν?!
Το μήνυμα που μου άφησε η ταινία είναι πως οι άντρες είναι πιο σταθεροί σε αυτό που θέλουν. Δίνονται πιο εύκολα σε μια σχέση! Όταν λένε ότι αγαπάνε το εννοούν! Αντιθέτως, οι γυναίκες είναι πιο κυκλοθυμικές, αλλάζουν πιο εύκολα γνώμη! Λένε εύκολα το "σ' αγαπώ", πολλές φορές επιπόλαια. Ίσως γιατί έχουν μάθει να ψάχνουν για τον πρίγκιπα, αλλά δεν έχουν μάθει ότι η πραγματική ζωή έχει άλλους κανόνες.
Και εγώ γυναίκα είμαι, αλλά δυστυχώς κορίτσια η αλήθεια δεν είναι με το μέρος μας!!!


If you love a soul more than fame and gold, and that soul feels the same about you,

It’s a natural fact, there’s no turning back, and here’s some advice to you:
You’ve got to say it’s,



You and me,
Nobody baby but you and me.
You and me,
You and me,
Nobody baby but you and me.


When love is real, you don’t have to show it.
When it is true, then everyone will know.
‘Cause there’ll be no one but
You and me



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου