Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ηθική ικανοποίηση!

"Το να εκδικείται κανείς, ακόμη και τον εχθρό του, είναι κακό. Το να μην εκδικείται κανέναν είναι ανωτερότητα."
Βολτέρος

Την προσφέρει η εκδίκηση?! Τα αντίποινα ίσως?! Αν πάθει κακό αυτός που μας πόνεσε?! Αν του προκαλέσουμε εμείς αυτό το κακό?! 
Για μένα ηθική ικανοποίηση δεν είναι τίποτα από όλα παραπάνω! Αντιθέτως, πιστεύω ότι μόνο κακό σε μας τους ίδιους προκαλούν! Η εκδίκηση και τα αρνητικά συναισθήματα ανοίγουν έναν φαύλο κύκλο. Το να προκαλέσεις το κακό γίνεται αυτοσκοπός! Μόνο δυστυχία φέρνει κάτι τέτοιο! Σε εμποδίζει να χαρείς ο,τιδήποτε στη ζωή σου!
 Ηθική ικανοποίηση είναι να μην αντέχουν οι φίλοι σου να ακουν το όνομα αυτού του ατόμου και εσύ να τους λες "μα δεν αναφέρομουν εκεί! δεν περιστρέφεται όλος ο κόσμος γύρω του!". Ηθική ικανοποίηση είναι να ακούς από άτομα που δεν έχουν κανέναν λόγο να σε κολακέψουν "ας πρόσεχες! εγώ στα λεγα ότι αυτό το άτομο είναι βαράτε με και ας κλαίω"! Ηθική ικανοποίηση είναι να ακούς από κοινούς γνωστούς "Το άτομο δεν στέκει καλά στα μυαλά του! Δημιουργεί ιστορίες!!!".
Κάπου εκεί είναι που σκας ένα χαμόγελο! Και σκέφτεσαι "τι μαλάκας ήμουν που ασχολήθηκα! Δεν είναι τυχαίο που όλοι απομακρίνονται!".


Καλημέρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου