Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Girlfriends

Η γιαγιά μου έλεγε ότι οι φίλες είναι οχές. Πάντα χρειάζονται προσοχή. Για χρόνια προσπαθούσα να της αποδείξω το πόσο λάθος έκανε... ή καλύτερα... προσπαθούσα να το αποδείξω σε μένα. Όσο περνούσαν τα χρόνια είδα αυτές τις δύο αντιλήψεις να τέμνονται με την αλήθεια. Δεν είναι σωστό να βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα, ούτε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι!

Εκεί έξω υπάρχουν εκατομύρια διαφορετικές προσωπικότητες. Με άλλους ανθρώπους θα ταιριάξουμε και θα περάσουμε μια ζωή μαζί, ενώ με άλλους θα χωρίσουν νωρίς οι δρόμοι μας. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για τη γυναικεία φιλία? Υπάρχει ή είναι ένας αστικός μύθος?
Σίγουρα, από τη φύση μας είμαστε bitches, άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό. 
Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής είναι οι φίλες. Οι σωστές φίλες, όμως. Όλοι έχουμε ιδιαιτερότητες και ιδιοτροπίες. Για μια εξισορροπημένη φιλία οι εγωισμοί, οι ζήλιες και οι μικρότητες πρέπει να μπαίνουν στην άκρη. Οι φίλες πρέπει να είναι εκεί και στα καλά και στα άσχημα για να μας στηρίζουν. Ο ρόλος τους δεν είναι να κρίνουν τη ζωή μας, ούτε τις επιλογές μας. Σε μια πραγματική φιλία όταν θα υπάρξουν διαφορές ή διαμάχες πρέπει να λυθούν με ανοιχτά χαρτιά. Δυστυχώς, εμείς οι γυναίκες λειτουργούμε πιο ύπουλα και πίσω από την πλάτη. Οι άντρες αν έχουν κάποιο πρόβλημα με κάποιον φίλο τους θα το πουν ανοιχτά, θα βριστούν, θα δαρθούν και μετά όλα όπως πριν. Επίσης, φιλία δεν είναι να κρίνεις το αγόρι, τις φίλες, τις επιλογές, τη ζωή της φίλης σου αλλά να είσαι δίπλα της. Να καταλαβαίνεις τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της. Μια φιλία δεν μετριέται με το πόσες φορές πάτε για καφέ την βδομάδα, πόσο συχνά μιλάτε στο τηλέφωνο ή πάτε για ψώνια. Μετριέται στην κατανόηση και στο αληθινό ενδιαφέρον.
Σίγουρα υπάρχουν οι φίλες φίδια που δεν αξίζει ο κόπος να είναι στη ζωή μας(για τον Α ή Β λόγο, πράγμα που δεν θα αναλύσω εδώ). Υπάρχουν όμως αυτές οι οποίες αξίζουν και με το παραπάνω. Μη διστάσετε να τις αναζητήσετε!

Υ.Γ.: Αφιερφωμένο στην αδερφή μου. Σηζητήσεις που είχα μαζί της και προβληματισμοί της ενέπνευσαν αυτό το post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου