Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

The Three Musketeers...

"He loves me...He loves me a lot...He loves me...He loves me even more...He loves me!"

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις είδα αυτή τη σκηνή είναι το πόσο λανθασμένα πρότυπα περνάει η Disney στα μικρά κοριτσάκια! Ο πρίγκιπας υπάρχει. Θα έρθει πάνω στο άσπρο άλογο, θα περάσει δυσκολίες, θα τον ξεγελάσουν, θα τον μαγέψουν, θα πολεμήσει με το δράκο... μα στο τέλος θα βρεθεί στο πλευρό της αγαπημένης του. Κατάλοιπα από τα ερωτικά-ιπποτικά μυθιστορήματα του Μεσαίωνα, εξίσου αγαπητά στο κοινό όπως και τότε. Πόσο αληθινά είναι όμως?
Και πόσο απότομη μπορεί να γίνει η προσγείωση στην πραγματικότητα? Τι γίνεται όταν ο πρίγκιπας σκοτωθεί από το δράκο? Όταν κουραστεί από τις δυσκολίες και τα παρατήσει στα μέσα της διαδρομής? Όταν η βασιλοπούλα του γειτονικού βασιλείου κλέψει την καρδιά του? Ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις και άλλες πολλές που η πριγκίπισσα σπατάλησε όλη της τη ζωή περιμένοντας τον πρίγκιπα, απορρίπτοντας όσους ήταν κάτι λιγότερο από αυτό. Στο τέλος κατέληξε να περιπλανιέται μόνη στους διαδρόμους του παλατιού της.
Η Mini ήταν τυχερή. Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση! Αντίθετα, η Daizy παρουσιάζει μια πιο λογική σκοπιά (άσχετα αν τελικά την πείθει η Mini). "Αν θες αγάπη, πάρε ένα σκύλο. Ο πρίγκιπας δεν θα 'ρθει, αλλά και αν έρθει πως ξέρεις ότι είναι αυτός είναι ο μοναδικός?". Και για να προσθέσω και κάτι άλλο, ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε με τη Χιονάτη ή την Σταχτοπούτα μετά το γάμο! Ποτέ κανείς δεν μας είπε αν πέτυχε ο γάμος τους και αν ήταν ερωτευμένες τα χρόνια που ακολούθησαν. 
Συμφωνώ ότι ο έρωτας είναι ένα μοναδικό συναίσθημα, έχω ερωτευτεί και εγώ στη ζωή μου. Αλλά δεν τον έχω τόσο εξιδανικευμένο όσο να πιστεύω ότι κρατάει για πάντα. Ο έρωτας και το πάθος περνάνε και τότε η σχέση περνάει σε νέο επίπεδο. Τότε ή θα μετατραπεί σε αγάπη και θα γίνει πιο σταθερή ή θα αφήσει αδιαφορία και η σχέση θα τελειώσει. 
Εξάλλου, είναι χάσιμο χρόνου να περιμένουμε το τέλειο. Αυτό γιατί δεν υπάρχει... ούτε εμείς οι ίδιοι είμαστε τέλειοι!


(Στο 9.35)

(Μέχρι το 1.30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου