Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στόχος είναι τα λεφτά....

Πόσο υλιστές μπορούμε να γίνουμε?! Δυστυχώς, βλέπω πως στην Ελλάδα του 2012 όλα θυσιάζονται στο βωμό των χρημάτων... ή μιας άνετης ζωής. Και αν μέχρι τώρα κατηγορούσαν εμάς τις γυναίκες, την "πρωτιά" στην εν κρίση Ελλάδα πάνε να την πάρουν οι άντρες!!
Έχω δει οικογένειες που έτρωγαν με χρυσά μαχαιροπίρουνα να καταστρέφονται οικονομικά ή να ζουν στη δυστυχία διαλυμένες. Έχω δει οικονομικά ευκατάστατους ανθρώπους να γίνονται περισσότερο "οικονόνοι" από το κανονικό στις συναλλαγές τους. 
Από την άλλη, άνθρωποι λιγότερο ευκατάστατοι ζουν μια ισοροπημένη ζωή, ξέροντας πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν μόνο υλικά αγαθά. Αν δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει και ευτυχία. 
Σίγουρα τα λεφτά σε βοηθάνε να πληρώσεις το νοίκι και να πάρεις γάλα στο παιδί σου, αλλά αξίζει να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή των στόχων μας?! Η ευτυχία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να μπαίνουν πάνω από όλα! 
H "μαμά" και ο "μπαμπάς" του 2012 σίγουρα θα επικροτούσαν έναν τέτοιον γάμο, ο οποίος θα πρόσφερε στο παιδί τους μια άνετη ζωή ( έστω και φαινομενικά γιατί στην πράξη μερικοί ίσως και να υστερούν). Εγώ θα έλεγα έναν καταδικασμένο στην δυστυχία γάμο. Αξίζει να θυσιαστεί μια ολόκληρη ζωή για χάρη αγαθών που είναι εφήμερα?! 
Άλλωστε όλοι ξέρουμε που κατέληξε η Τζούλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου