Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αν σ' ερωτευτώ...

Αν σας έβαζα να μου συμπληρώσετε τη φράση θα το έκανε με διαφορετικό συνδιασμό ο καθένας!
... μπορεί και να πληγωθώ!
... θα μπερδευτούν τα πράγματα γιατί έχω σχέση!
... οι σχέσεις μας θα πάψουν να είναι φιλικές!
... θα με απορρίψεις?
Κάπως έτσι θα την συμπλήρωναν οι "φυσιολογικοί" άνθρωποι. 
... πρέπει να αποδεκτώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος!
Κάπως έτσι θα την συμπληρωναν οι "μη φυσιολογικοί" άνθρωποι.
Οι όροι στις παρενθέσεις είναι αυτοί που χρησιμοποιεί η πλειονότητα των ανθρώπων. Δεν αντιπροσωπεύουν την άποψή μου! Καταρχάς, δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι "φυσιολογικό" και τι όχι! Γιατί ο έρωτας πρέπει να έχει κανόνες και αν έχει ποιός τους βάζει?! Ποιός είναι τόσο έντιμος στη ζωή του για να κρίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων?! Από τη στιγμή που κάποιος δεν προκαλεί δεν βρίσκω κάποιον λόγο για να μην είναι άξιος σεβασμού! Γιατί δηλαδή να αποδεχόμαστε τον μεγάλο εραστή που κοροϊδεύει τα κοριτσάκια και να μην αποδεχόμαστε τον ομοφυλόφιλο  που έχει σχέση και δεν ενοχλεί κανέναν? Γιατί να είναι ανώμαλος κάποιος που ξαπλώνει με ένα μόνο άτομο, αλλά όχι κάποιος που ξαπλώνει με δυο τρια άτομα του αντίθετου φύλου ταυτοχρόνως?!
Πρόσφατα, στις αρχές της γνωριμίας μου με κάποιον φίλο είχα καταλάβει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Δεν του έκανα νήξη για το θέμα και σαφώς αυτό δεν ήταν ικανό να επιρρεάσει τη γνώμη μου για τον ίδιο. Όταν παραδέχτηκε από μόνος του ότι έχει σχέσει με άτομο του ίδιου φύλου δεν μπορούσε παρά να ανέβει στην εκτίμησή μου. Έχει αποδεχτεί τον εαυτό του, πράγμα στο οποίο πιστεύω πως μεγάλο ρόλο έπαιξε ο περίγυρός του. Είναι σημαντικό να σε αποδέχονται πρώτα οι κοντινοί σου άνθρωποι, χωρίς να σε απορρίψουν, και να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις κακίες του κόσμου!
Η κοινωνία μας δεν ανέχετε το ιδιαίτερο. Θέλει όλα να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες (όπως γίνεται και με το θέμα του γάμου). Αντιλήψεις που δεν σημερίζονται μόνο οι μεγαλύτερες γενιές, αλλά και οι μικρότερες ηλικίες. Ελπίζω οι νεότερες γενιές να μάθουν να είναι πιο ανοιχτές στο διαφορετικό και να μάθουν να εκτιμούν τους ανθρώπους για την προσωπικότητά τους, όχι για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις!




2 σχόλια:

  1. Μήπως ο ίδιος ο φίλος σου φοβάται την αντιμετώπιση των δήθεν φίλων του; Μήπως δεν είναι πραγματικοί φίλοι του αν δεν τον αποδέχονται όπως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπερδεύεσαι!!! Πάνω λέω ότι δεν κρύβει τις προτιμήσεις του και τον έχουν αποδεχτεί κ η οικογένειά του κ οι φίλοι του!! Και πάλι κάνεις focus σε λάθος σημείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή