Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καιρός να γίνουν γνωστές οι γιορτές μας!!

Την ιδέα αυτού του post την έχω πολύ καιρό στο μυαλό μου. Μέσω αυτού ήρθε η ώρα να γνωστοποιήσω τη γιορτή μου και τη γιορτή της φίλης μου της Λώρας που ελάχιστοι τις ξέρουν (άντε η Λώρα παίρνει και καμιά ευχή, εγώ τίποτα!). Έψαξα λοιπόν στο internet (μιας και είμαι άσχετη με θέματα εκκλησίας για να ψάξω αλλού) για τους Αγίους που μας ενδιαφέρουν. Πρώτον, συγκλονίστηκα με το πόσο δυκτυωμένη είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία και με το πόσα χριστιανικά blogs υπάρχουν. Δεύτερον, δεν βρήκα ούτε μια ιστορία που να είναι ολόιδια με κάποια άλλη. Τα βασικά γεγονότα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Εγώ θα προσπαθήσω να τα ενώσω σε μια ιστορία κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορώ!

Αγία Χριστίνα(24 Ιουλίου):
Γεννήθηκε στην πόλη Τύρο από γονείς ειδωλολάτρες. Κόρη του στρατηγού Ουρβανού. Όταν ο πατέρας της έμαθε ότι έγινε χριστιανή της έκλεισε σε κάποιο πύργο και προσπάθησε να της αλλάξει γνώμη. Βλέποντας ότι δεν πετυχαίνει το σκοπό του τη φυλάκισε, ο ίδιος όμως πέθανε εκείνο το βράδυ. Έπειτα, την ανέλαβε ο έπαρχος Δίων ο οποίος την βασάνισε σκληρά στην προσπάθειά του να την κάνει να αλλαξοπιστήσει(πραγματικά αρνούμαι να αναφέρω τις λεπτομέριες των βασανιστηρίων της). Το Δίωνα διαδέχτηκε ο έπαρχος Ιουλιανός, που αυτός τη βασάνισε χειρότερα. Την έριξε σε φαρμακερά και θανατηφόρα θηρία και μετά μέσα στη φωτιά. Ωστόσο, έμεινε άθικτη από όλα αυτά, κάνοντας τους χιλιάδες θεατές να πιστέψουν στο Χριστό. Τελικά, τη σκότωσαν χτυπώντας την με λόγχες και έγινε Μεγαλομάρτυς. 
Υ.Γ.1.: Αγύριστο κεφάλη η συνονόματη! Τώρα καταλαβαίνω γιατί βγήκα έτσι!!)

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος(18 Αυγούστου):
Δίδυμα αδέρφια που κατάγονταν από το Βυζάντιο. Οι Άγιοι Πάτροκλος και Μάξιμος τους είχαν διδάξει το χριστιανισμό και την τέχνη του λιθοξόου. Μετά το μαρτυρικό θάνατο των διδασκάλων τους κατέφυγαν στην πόλη Ουλμπιανά. Ταυτόχρονα, προσπαθούσαν για την εξάπλωση του Ευαγγελίου. Εκεί, θεράπευσαν την τύφλωση που είχε το ένα μάτι του Αθανάσιου, ο οποίος ήταν γιός του Ιερέα ειδώλων Μαρέντιου, με αποτέλεσμα να πιστέψουν και οι δύο στο Χριστό. Όταν το έμαθε ο έπαρχος Λύκων συνέλαβε τους αδερφούς, τους βασάνισε φρικτά και τους έριξε σε ένα πηγάδι.
Επίσης, υπάρχει ένα χωριό στη Μεσσηνία που πήρε το όνομά του από το ξωκκλήσι των μαρτύρων. Κατοικείται από το 1800 και αριθμοί λίγους, σήμερα, κατοίκους.
Υ.Γ.2.: Λωρίτσα μου, ελπίζω με αυτό το post να με συγχώρεσες που φέτος ξέχασα τη γιορτή σου!!!

Υ.Γ.3.: Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω, οπότε αυτές τις ιστορίες τις αντιμετωπίζω σαν λαϊκές παραδόσεις ενός λαού που έχει ανάγκη να πιστέψει.

2 σχόλια:

  1. Μ'αρέσει πολύ το όνομα Δίων!<3
    Χρόνια μας πολλά ρε!Κι ας μη το ξέρει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας χαίρονται!!!! Και στέλνε και κανα μήνυμα 24/7! Δε θα πάθεις τπτ.... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή