Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η ομάδα των Ex

"Η λέξη πρώην χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε κατείχε στο παρελθόν μια ιδιότητα ή αξίωμα." Ερμηνεία της λέξης που βρήκα σε κάποιο online λεξικό και μου φάνηκε εφυέστατη! Διαχωρίζεται το παρόν από το παρελθόν. Εδώ θα χρησιμοποιηθεί για όσους είχαν στο παρελθόν την ιδιότητα του/της νυν.
Πολλοί από εμάς μετά από έναν χωρισμό δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε στην μετέπειτα εποχή. Συνεπώς, συγχέουμε το παρόν με το παρελθόν για κάποιο διάστημα. Επίσης, πολλές φορές βγάζουμε όλη μας την κακία στον/στην νυν του δικού μας πρώην. Ναι, γλυκέ μου αναγνώστη, το έχεις κάνει και εσύ αυτό, όπως και εγώ, όπως και τόσος άλλος κόσμος. Αντικειμενικά,
όσα και να πέρασες με τον/την πρώην σου προφανώς δεν ήταν αρκετά για να κρατήσει η σχέση. Βάλατε τελεία. Χωρίσατε. Πως να το κάνουμε?! Σαφώς, ο/η νυν έχει κάτι παραπάνω από σένα... ομορφιά, πτυχία, πονηριά, υπομονή, μυαλό ίσως?! Δεν  μας νοιάζει τι! Κράτα μόνο ότι η ζωή συνεχίζεται και είναι καλύτερη όταν δεν σκαλίζεις όσα πέρασαν!
Συμβουλή προς πρώην ---> Δεν έχει νόημα να κολάς στο παρελθόν!! Η ζωή είναι ωραία!! Έχεις να ζήσεις τόσα καινούρια πράγματα κάθε μέρα!!! Για ποιό λόγο να χαλιέσαι για κάτι που πέρασε και να πέφτεις χαμηλά?! Γιατί να χάνεις την αυτοεκτίμησή σου?! Βγες έξω και γνώρισε αγόρια και κορίτσια (ανάλογα με το φύλο και τις προτιμήσεις του καθενός), ίσως κάπου εκεί κρύβεται ένας μεγάλος έρωτας και ίσως αυτή την φορά κρατήσει περισσότερο!! Και αν "αγαπάς" τον/την πρώην, όπως προσπαθείς απεγνωσμένα να αποδείξεις... μάθε πως μπορείς να το δείξεις και με άλλους τρόπους εκτός από το να σπας τα νεύρα του ζευγαριού. Αντιδράσεις του τύπου κλήσεις σε κινητά και σταθερά ή σχόλια στο facebook είναι ανόητα (μην το αρνείσαι, τα έχουμε κάνει όλοι μας κάποια στιγμή στο σχολείο, βέβαια αν τα κάνεις στα 16 δικαιολογείσαι, αν τα κάνεις αργότερα απλώς θέλεις ψυχίατρο!)
Συμβουλή προς νυν ---> Το πράγμα χρειάζεται ψυχραιμία (όση περισσότερη διαθέτει ο καθένας τόσο το καλύτερο) και θετικές σκέψεις! Η αδιαφορία είναι η καλύτερη αντίδραση! Θα πει θα πει κάποια στιγμή θα ησυχάσει, θα το πάρει απόφαση! Σημασία έχει ότι εσύ είσαι μαζί του/της τώρα. Και στο κάτω κάτω δουλειά των πρώην είναι να κατηγορούν! Μην ξεχνάς αναγνώστη μου πως και εσύ κάποια στιγμή έκανες τα ίδια! Μην το βλέπεις σαν τιμωρία τώρα, είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Όταν πληγώνεται ο εγωισμός του άλλου μπορεί να κάνει ακαταλόγιστα πράγματα για να ικανοποιηθεί. 


Μου έχουν πει πως λες κακίες, κοροιδεύεις
Και στην αγάπη μου για κείνον δεν πιστεύεις
Όλες υπήρξαμε οι πρώην σε μια σχέση
Έτσι είναι αυτά κ όλες έχουμε πονέσει




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου