Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εγχώρια "προϊόντα"!

Το σημερινό post είναι αφιερωμένο στη Λώρα. Πριν από δυό χρόνια κάναμε μια "συζήτηση" στο βιβλίο των αρχαίων. Αφορμή ήταν ένας έγχρωμος άντρας που της έπιασε κουβέντα στην Αριστοτέλους. Της είχα πει ότι αν ήταν Έλληνας, ούτε το σάλιο της θα χαράμιζε. Συμφώνησε μαζί μου. Τότε, δεν μπορούσα να εξηγήσω το γιατί αυτό το κορίτσι είχε έφεση στα αγόρια του εξωτερικού και αδιαφορούσε για τα εγχώρια. Σήμερα μπορώ να επιχειρηματολογήσω υπέρ της άποψής της και να την δικαιολογήσω κι όλας!!

Οι περισσότεροι Έλληνες (τουλάχιστον) από 35 και κάτω είναι φλώροι και ψευτόμαγκες, χωρίς στόχους και αυτοπεποίθηση. Καταλαβαίνω ότι μεγάλο ρόλο παίζει η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας. Τα πράγματα, όμως, είναι έτσι τα τελευταία τρια- τέσσερα χρόνια, πιο πριν τι τους εμπόδιζε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους ή να κυνηγήσουν τα όνειρά τους? Γιατί να μην κυνηγήσουν τη ζωή? Ακόμα και σήμερα. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για όσους δεν είναι μαλθακοί.
Ακόμη έναν ρόλο πιστεύω παίζει το θέμα της Εκκλησίας. Εντάξει... ένας φίλος με έπεισε για αυτό. Ανεξάρτητα από τις προσωπικές μου απόψεις, η κοινή πίστη κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν την ταυτότητα του "εμείς". Προσφέρει ενότητα. Τους δίνει κουράγιο να γίνουν καλύτεροι. Σίγουρα στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων δεν υπάρχει αυτή η ενότητα όπως άλλοτε. Ίσως για αυτό φταίει η βρωμιά των ανθρώπων της που βγήκε στο προσκήνιο. Η Εκκλησία πλέον δεν βοηθάει τους πιστούς της αν δεν έχει δει αντάλλαγμα (και για όποιον έχει αντίρριση έχω επιχειρήματα και γι αυτό).
Τέλος, τον μεγαλύυυυτερο ρόλο παίζει η Ελληνίδα μάνα! Κακομαθαίνουν τόσο πολύ τους γιούς τους, όσο δεν πάει! "Να μην πάθει τίποτα το παιδί... να μην κουραστεί... να μην βγει και κρυώσει... να μην γυρίσει από το σχολείο και δεν βρει φαϊ... να μην ταλαιπωρηθεί" Κουραφέξαλα! Δεν θα πάθει τίποτα ο γιόκας "της μαμάς" αν δουλέψει στο μεροκάματο και σε δύσκολες συνθήκες (δεν θα γίνουν όλοι διευθυντές σε αυτή τη χώρα!) ούτε αν πάει στρατό θα πάθει τίποτα. Αντιθέτως, θα σκληραγωγηθεί, θα αποκτήσει εμπειρίες και ίσως καταφέρει επιτέλους να γίνει άντρας και να αποκτήσει πυγμή! Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι... ο ελληνικός στρατός είναι για διακοπές, όχι για εκπαίδευση όπως κάποτε!
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω άντρες μαλθακοί, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους της δυσκολίες, που δεν έχουν ανεπτυγμένη προσωπικότητα και δεν ωριμάζουν ποτέ!

Υ.Γ.: Φυσικά, με όσα ανέφερα παραπάνω δεν θέλω να θίξω κανέναν... Αλλά αν εσείς είστε φλώροι δεν φταίω εγώ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου