Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ανθρώπινα πάθη

Πόσο δυνατό είναι για την ανθρώπινη φύση να εκπληρώσει το πάθος της χωρίς να πληρώσει το τίμημα?
Στις περισσότερες περιπτώσεις (για να μη γίνω απόλυτη) ο άνθρωπος πληρώνει το τίμημα των πράξεων και των επιλογών του. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο ή άδικο. Είναι φυσική εξέλιξη.
Θες να τα αφίσεις όλα αρκεί να είσαι δίπλα του. Να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα πει "Καλημέρα" το πρωί και "Καληνύχτα" αργά το βράδυ την ώρα που θα σε αφίσει σπίτι.
Όταν αλλάζεις όλη σου τη ζωή για να είσαι με έναν άνθρωπο, δεν μπορείς να βγεις χωρίς απώλειες. Το μυστικό για τις λιγότερες απώλειες είναι να το αξίζει πραγματικά. Ήθελα να το χαρακτηρίσω θυσία. Δεν είναι θυσία! Είναι ανάγκη. Να δείξεις στον άλλον ότι αυτός είναι σημαντικός για σένα. Αξίζει να είναι στη ζωή σου και δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων.
Αξίζει... Αξίζει?? Μεγάλη κουβέντα. Το αν αξίζει δεν το κρίνεις από το αν σου δώσει ανταλλάγματα. Στην αγάπη και τον έρωτα πρέπει να υπάρχει ανιδιοτέλεια. Μην ζητήσεις να κάνει, επίσης, αλλαγές. Πρέπει, όμως, να εκτιμήσει τις πράξεις σου. Τις προσπάθειές σου να είσαι μαζί του. Να σε υποστηρίξει. Να μην σε αφίσει μόνο σου! Αν δεν το κάνει...


...έχεις κάνει το χειρότερο λάθος της ζωής σου! Θυσιάζοντας μια ζωή για κάποιον που δεν είσαι πρώτη επιλογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου